Snart er det påskeferie!

Ligretto spill
Ligretto

Påsken er en fantastisk tid til hygge seg med familien, venner eller bare ha litt tid for seg selv. Det finnes masse man kan spise og gjøre i påsken!

Påskegodteri

I påsken er det lov å kose seg med masse godteri fra sjokolade til vingummi. Det er altså mye godt å velge mellom og her for du noen tips til å få smaksløkene til å krible.

  • Kvikk lunsj er alltid en klassiker og spesielt når en skal ut på påsketur.
  • Marsipan uansett hvilken type. Et tips: Du kan også lage din egen ved å kjøpe Eldorado marsipan og dyppe den i sjokolade. Kan også være koselig å gjøre sammen med noen i familien eller venner med god avstand selvfølgelig.
  • Nidar favoritter sine påskeposer er det alltid masse godt oppi som de fleste kan like.
  • Cloetta Drageegg er en klassiker med små glaserte egg med hvit skum inni.      

 

Påskekrim

Noe som er fint å gjøre i påsken, er å se på påskekrim. Påskekrim er kriminal-sjanger med masse spenning som mange ser på i påsken. Liker du mye spenning, å undre mye, mysterier, og prøve å finne svar på uløste spørsmål? Da er påskekrim noe for deg. Det er noe fint å se på sammen med andre og alene hvis man ønsker det. Hvis man også liker krimserier som Criminal Minds eller NCIS, så er kanskje påskekrim noe som kan interessere deg enda mer.  Her kommer litt tips til gode påskekrim filmer. 

The Hunt
«The Hunt» er en film fra 2020 som handler om tolv fremmende som våkner opp og vet ikke hvor de er, eller hvordan de kom seg dit. Det de ikke vet er at de blir jaget av medlemmer av en rik elite som jakter på medborgere for moro skyld. Så er det å se om de tolv overlever eller ikke. Man kan se filmen på blant annet Viaplay.
 

The hunt

 

Final Target
«Final Target» er også en film fra 2020. Den handler om Ava som er en leiesoldat. Når et jobboppdrag går galt, får Ava beskjed om å ligge lavt til alt blåser over. Det hun ikke vet er at oppdragsgiverne hennes har beordret om at Ava skal elimineres. Denne kan man også se på Viaplay. 

AVA

 

Killing Eve
«Killing Eve» er en serie fra 2018. Den er basert på novellene til Luke Jennings. Serien handler om to kvinner. Eve er en dyktig og utrolig smart sikkerhetsagent. Hun har en kontorjobb som ikke tilfredsstiller hennes drøm om å være spion. Den andre kvinnen, Villanelle, er en uforutsigbar og talentfull morder. De to ekstremt smarte kvinnene blir like besatt i hverandre. Serien er et britisk komedie-drama spionthriller. Serien har blant annet vunnet Globen Globe for best framføring av kvinnelig skuespiller og Emmy for beste hovedrolle. Serien har i tillegg vært nominert til store priser.

Killing Eve

 

Her er det link til oversikt over påskekrim filmer/serier

 

Påskeegg jakt & Topptur

Er du glad i å være ute i naturen og liker gjøre noe kreativt? Da kan en påske-egg-jakt være midt i blinken for deg og noen venner. Gå sammen med et par andre og lag påskeegg til hverandre. Fyll det med godis og ting den andre personen liker. Dette kan også være en morsom test for å se hvor godt dere kjenner hverandre! Etter tur gjemmer dere påskeegget og tegner et kart hvor X markerer skatten. Et alternativ til kart er å lage gåter som leder til ulike steder hvor det kan ligge flere gåter. Dette er en morsom og interaktiv aktivitet i påsken!

En annen flott aktivitet for de av dere som liker å være i naturen er topptur. Det finnes mange fine turstier å gå på og fjell å bestige. Et tips er å søke opp visit og kommunenavnet ditt, for eksempel visitskien. Her kan du finne mange flotte områder, parker og attraksjoner du kan besøke, i tillegg til at du får inn nok fysisk aktivitet for dagen.

 

Brettspill i påsken

Tiden kan gå litt sakte for oss studenter som ikke reiser hjem til påske. Denne fritiden kan man fylle med brettspill! Samle sammen de du bor med og ha en hyggekveld. Et kortspill jeg vil anbefale er “Ligretto”. I dette spillet testes reaksjons evnene til spillerne siden ingen venter på tur. 

Ikke alle ønsker et stressende spill i disse tider så kanskje en kan bruke påsken på å bli den neste Magnus Carlsen. Nettsiden https://lichess.org/ tilbyr muligheten til å spille sjakk online med venner.

Til deg som trives liker kryssord eller sudoku kan jeg anbefale "Nonogram”. Her bruker man hintene man får i margen av et rutenett til å fylle in ruter til du ender opp med et bilde. Før du vet ordet av det har du brukt 25 min på å løse et 25x25 rutenett.

 

Ligretto spill

 

God påske!

Vi i Studentdemokratiet ønsker dere alle en fantastisk påskeferie! Husk alltid at selv om det er pandemien kan man alltid ha det gøy i påsken. Vi minner likevel på de nasjonale og regionale tiltakene som gjelder covid-19 og smittevern. Stay safe and have fun, hilsen studentene i kommunikasjonskomiteen.