• Forsiden
  • Møt Mia og hør hvorfor hun er engasjert

Møt Mia og hør hvorfor hun er engasjert

Mia Elise Raaen
Mia Elise Raaen

Mia har vært fungerende campusleder i Drammen siden juni 2021 og skal stille til suppleringsvalget.

Mia Elise Raaen er 23 år og studerer grunnskolelærer 5.-10.trinn ved USN campus Drammen. Hun er fungerende campusleder og skal stille til suppleringsvalget. Mia har tidligere vært kulltillitsvalgt, men fungerende campusleder har hun vært siden juni 2021

Hvordan har du opplevd å ha verv i SDSN?
• Veldig spennende, det har vært ekstremt morsomt å arbeide mot en god og trygg studiestart. Samtidig har jeg allerede fått smaken av å sitte i ledergruppa med de andre campuslederne og fått andre perspektiver og synspunkter deretter. Studentdemokratiet er veldig inkluderende og hjelpsomme, sammen har vi allerede bestemt oss for noen mål vi vil nå i år- nemlig å bli synlige for studentene for å kunne treffe deres behov og forventninger. Man blir på mange måter kastet rett inn i arbeidet, og det er dermed veldig fint at organisasjonen alltid stiller opp dersom man skulle lure på noe.

Hvorfor mener du andre bør engasjere seg?
• Jeg mener andre bør engasjere seg av flere grunner, men først og fremst fordi de aller fleste har noe de mener og vil si om en sak eller to. Velger man å engasjere seg kan man bruke stemmen sin inn mot ulike aktører og gjøre noe med det, samtidig som man får arbeidet med mange spennende saker man kanskje ikke visste om.

Hvorfor engasjerer du deg?
• Fordi jeg brenner for studentenes velferd og mener dermed at studentstemmen må ut og frem i samfunnet. Studentene har rett på en god, kvalitetssikret og progressiv utdanning, de er tross alt fremtidens arbeidstakere. Samtidig velger jeg å engasjere meg lokalt på min campus fordi jeg ønsker å gjøre noe med engasjementet i Drammen, studentene er på mange måter litt for bakpå når et kommer til å bruke stemmen og rettighetene sine.

Hva er det beste som har kommet ut av at du engasjerte deg?
• Noe av det beste som har kommet ut av at jeg engasjerer meg er å bli kjent med mange spennende, hyggelige og fine personer som jeg på mange måter føler er lik meg på mye, men som også kan utvide min horisont. Det er også veldig fint å få kontakter både på campus, blant studentene og eksternt fra campus, slik at man kan dra nytte av det senere i organisasjonen. Samtidig får jeg en masse god erfaring jeg kan ta med meg videre inn i arbeidslivet som lærer, og det ser absolutt ikke dumt ut på CV-en.

Føler du at du ikke har tid til andre ting?
• Vedsiden av vervet som campusstyreleder sitter jeg som nestleder i Pedagogstundentenes lokallag ved campus Drammen og har 3 deltidsjobber, jeg har også samboer, venner og familie (som mange andre) og føler absolutt at jeg har tid til alt. Til tider kan det naturligvis være hektisk til tider, men jeg personlig liker å ha ting å gjøre, hadde jeg derimot bare hatt vervet i studentdemokratiet hadde jeg hatt enda mer tid til overs- så det har jeg selv skyld i. Man blir honorert for arbeidet man gjør her i campusstyret, og det kan derfor bli sett på som en deltidsjobb som både gir god erfaring og ikke tar alt for mye av hverdagen vedsiden av studiene.

Kommer du til å stille igjen i neste valg?
• Jeg skal stille til suppleringsvalget, og er fristet til å stille igjen ved urnevalget i januar. Det er absolutt noe jeg kommer til å gjøre dersom jeg ser at jeg har mulighet.

Fun fact:
et jeg er mest redd for i hele verden er alt av reptiler

Takk til Mia for at hun stilte til intervju. Jeg håper at dette har inspirert noen av dere til å engasjere dere, lykke til i valget!