Miljøuka 2020

Denne uken er det Miljøuka på Universitet i Sørøst-Norge på alle campuser. Miljøuka skal bidra til at studentene blir mer bevist på valg man tar i hverdagen rundt bærekraft. Hovedfokus i år har gått på mat, redesign, økonomi og søppel håndtering.

Studentene har fått noen utfordringer i år, de skal teste ut null matsvinn i 21 dager, ikke handle klær på 6 måneder, leve plastfritt i en uke, sette opp budsjett, gjøre rent på en miljøvennlig måte og finne ting de ikke lenger trenger for å gi det bort eller selge det.

For å få til dette har nestlederne i Studentdemokratiet på alle campus bidratt med å finne studenter, stille opp og finne andre engasjerende studenter.

Tommy Brask Jensen

“Vi sier alle at vi bryr oss om miljøet, så lever vi livene våre videre. Miljøuka gir et flott fokus på nettopp miljøet – men kommer samtidig med utfordringer til oss alle om å redusere overforbruket i hverdagen, så er det opp til oss å gjøre noe med komfortmønstrene våre – justère litt her og der, for å finne en ny og litt mer bærekraftig hverdag med komfort.

Vi mennesker er ekstremt mønsterbaserte i våre liv. Endringer oppleves fort vanskelig og tungvint - men justeringene vi bør gjøre trenger ikke være fundamentale hele tiden, men litt og litt, og litt til.

Alternativet, å ikke gjøre noe, påvirker kanskje ikke oss altfor mye i vår tid, men det vil helt klart påvirke komforten til dem etter oss – og det ligger på våre skuldre” Tommy Brask Jensen, nestleder i campusstyret, Campus Porsgrunn.

 

Will Riedlinger

“Miljøuka er en sjanse for hele USN til å bli mer bevisst om hvordan vi som enkeltmennesker og som et universitet kan bidra til et bedre miljø både i vårt eget land og i hele verden”. Will Riedlinger, Nestleder i campusstyret, Campus Rauland.

Studentdemokratiet i Sørøst-Norge syns dette er et godt tiltak fra SSN for å sette fokus på bærekraft i et studentperspektiv, der studentene kan være med å bidra til en mer miljøvennlig studiehverdag.

Her er programmet til Miljøuka:

Programmet Miljøuka 2020