Lag egen profileringsvideo!

Her er litt enkle tips om hvordan du lager din helt egne promofilm for SDSN.

Det er ikke vanskelig å lage en enkel profileringsvideo hvis man har en noenlunde fungerende smartelefon eller enda bedre et kamera.

Her er noen enkle tips:

1) Hold telefonen vannrett, da blir filmen din i 16/9 format og vil passe godt til de fleste videoformater og skjermer. Dersom du bruker et videokamera er ikke dette en problemstilling.

2) Vær bevisst på lys! Sørg for at sola eller hovedlyskilden i rommet ikke er bak personen eller objektet du forsøker å filme. Og se pass på at det du skal filme også er godt lyssatt og synlig. Unngå å filme mot vinduer dersom det er mye lys utenfor.

3) Pass på lyden. Ikke begynn å ta opp bilde eller lyd med mye bakgrunnstøy. En bilvei rett ved der du filmer er kanskje lett å ignorere for deg. Men mikrofonen plukker opp mye lyd. Prøv å filme inne dersom du skal ta opp stemmer, eller dialog.

4) Når du filmer, sørg for å vente noen sekunder før du begynner å prate og ikke slutt å filme for tidlig. Dette gjør redigering mye enklere da du legger inn tid til å klippe mellom tagningene dine. Det er mye enklere å fjerne lyd og bilde enn omvendt.

5) Skaff deg et enkelt redigeringsprogram. Når du legger til tekst og bilder, sørg for at bakgrunnen er ren og enkel. 

6) Når du redigerer: Legg inn mye ekstra sekunder. Det tar tid å lese en plakat eller tekst. Det er lettere å kutte tid når alt er ferdig. '

7) Ikke bruk opphavsbeskyttede bilder eller musikk. Dette må du være veldig bevisst på.
 

8) Sørg for at alle du har filmet har gitt sitt samtykke til å delta i filmen.

 

9) Send videoen til AU eller organisasjonskonsulentene. Da kan de legge den ut på youtube, sosiale medier og nettsider.

10) Sett igang med neste film, øv og bli bedre.