• Forsiden
  • Kjempeseier for studentene: Styret vedtok satsing på studenthus i Drammen

Kjempeseier for studentene: Styret vedtok satsing på studenthus i Drammen

Fra venstre: Mats Guttormsen, Kim Andrew Hellevammen og Erik Andre Ruud
Fornøyde studenter. Fra venstre: Mats Guttormsen, Kim Andrew Hellevammen og Erik Andre Ruud

Studentdemokratiet og samfunnet Drammen har lenge jobbet for å etablere et studenthus som kan romme ulike former for studentaktiviteter av- og for studenter. Nå har styret ved USN gitt rektor fullmakt til å utvide USN sine arealer i Papirbredden 2 med sikte på nettopp et studenthus.

Nytt studenthus i Drammen har vært den viktigste kampsaken for studentene ved campuset siden før HSN ble etablert i 2016. Det har blitt mange møter med ledelse, stab og politikere for å fremme saken.

Før kommune og fylkestingsvalget i 2019 hadde et solid flertall av Drammens politiske partier stilt seg bak ideen om et studenthus og det har vært på agendaen.
 

Nå tar universitetet grep og torsdag 21. november samlet styret seg i nettopp Papirbredden 2 i Drammen for å diskutere rektors forslag om å gå i forhandlinger en utvidelse av USN sine arealer med sikte på et studenthus.


Rektor fikk fullmakten fra styret og nå er studenthus i rute til å forhåpentligvis åpne i 2021.

Fornøyde studenter i Drammen

Campusleder i Drammen, Mats Guttormsen, er glad for at studenthus nå ser ut til å komme på plass:

«Dette har vi jobbet lenge med.  Det er godt å se at styret lytter til studentene og nå vedtar at arbeidet med studenthus skal begynne.»

Han får støtte av lederen for samfunnet Drammen, Erik André Ruud, som ser frem til resten av arbeidet:  «Dette vedtaket kommer til å løfte Drammen som studentby og gi studentmiljøet en ny giv! Jeg er glad for at styret og ledelsen møter studentene sine behov og er med oss på dette prosjektet»
 

Nå ser de frem til at studenthuset står klart:

«Vi gleder oss til å åpne dørene, og tappe den første pilsen i et helt nytt studenthus med medstudentene våre som har ventet på dette i lang tid!»

 

For videre kontakt:


Leder, samfunnet
Erik André Ruud
erik_ruud@hotmail.no
901 73 334

 

Campusleder, Studentdemokratiet
Mats Langseth Guttormsen
matslgutt@gmail.com
413 76 892