God jul!

Will Jul

I dag er det endelig lille julaften, og julestemningen har kicket inn for fult…. Hvertfall for noen av oss.
Med eksamen levert inn, pensumbøkene gjemt godt bort og hybelen ny vasket, så er vi klare for å ta juleferie.
I kveld kommer store deler av landet til å samle seg foran tv-en for å se Grevinnen og hovmesteren, julematen er handlet inn og noen er ute og stresser med de siste julegavene.
I år blir det nok en annerledes jul for mange av oss, men uansett hvor du skal eller hvem du skal være med, så ønsker vi i studentdemokratiet deg en riktig god juleferie.
Her kan du lese litt hva noen av oss skal i julen!
 

Bilde av Will

Campusleder i Rauland, Will Riedlinger skal i år feire jul sammen med familien sin i Rochester, NY USA. Noe som er en stor overgang fra i fjor da Will satt med en brødskive på julaften fordi han satt i karantene.


Hvilken julemat er din favoritt?
-    Favoritt julemat må være min mors blekksprut og tomat-suppe, tradisjonell julemat fra området morfar kommer fra, vi spiser også flyte blekksprut til julaften, men den er kanskje nest best. Skulle jeg disket opp til jul i Norge hadde jeg laget pinnekjøtt, jeg synes det er bedre enn ribbe.


Selv om mange påstår at Harry Potter ikke er julefilmer, så er det hans favoritt julefilm og foretrekker å se de i romjulen. 


Hva liker du best med julen??
-    Det jeg liker best med jula er å høre på kraftig orgelmusikk og se på vårt vakre juletre, komplett med lyslenker og tog under. Å hvile ved peisen med en fin bok og et glass Egg Nog er også en sjelden nytelse som hører bare jula til. 
 

Bilde av Aleksander

Studentrådsleder (TNM) i Porsgrunn, Aleksander Flaktveit skal sammen med foreldrene og en av brødrene sine feire julen på hytten. 
Et hett tema rundt julen er julemat, og spesielt de to storfavorittene ribbe og pinnekjøtt, men for noen så er det en soleklar vinner på hva som er best.

Hvilken julemat er din favoritt?
-    Pinnekjøtt er det beste jeg vet.


For veldig mange er det tradisjon å se på julefilmer, men ikke alle liker julefilmer, og Aleksander er en av dem. Han vil heller gå en tur i fjellet.


Hva liker du best med julen? 
-    De utallige timene med brettspill 
 

Bilde av Rose

I år skal Campus nestleder i Drammen, Rose Jahanfarah feire julen sammen med storfamilien på hytta, siden begge foreldrene jobber på julaften.
Roses favoritt julemat er wihnachtsgans, som er Tysk jule-går, men slik som Vazelina gjengen kan hun også ta en slik en grandis til jul. 


Hvilken julefilm er din favoritt?
-    Polarekspressen!


Hva liker du best med julen??
-    At det er en reell pause for nesten hele samfunnet. Det er så utrolig hyggelig at folk bare har en enighet om at akkurat rundt denne tiden så /skal/ vi ha det bra og være gode. Dessuten så er det rundt vintersolvervet, som betyr at sommeren er på vei igjen <3