• Aktuelt
  • Derfor anbefaler Kim deg å bli studentleder

Derfor anbefaler Kim deg å bli studentleder

Studentleder Kim Hellevammen oppfordrer deg til å stille til valg. Foto av ham
Studentleder Kim Hellevammen oppfordrer deg til å stille til valg.

Du får unik erfaring og en cv som gjør at du skiller deg ut. Nå har du sjansen til å stille til valg som leder for USN-studentene.

– Jeg har lært så mye og hatt en utrolig personlig vekst. Kim Hellevammen har vært studentleder det siste året. Han oppfordrer andre studenter til å stille til valg.

Still sterkere som jobbsøker

Som studentleder er du den øverste tillitsvalgte ved universitetet. USN er Norges fjerde største universitetet, og du representerer dermed 18 000 studenter og er deres stemme. Vi vet at veldig mange arbeidsgivere leter etter kandidater som har vært engasjert i noe gjennom studietiden. Et verv som studentleder kan dermed vise seg å være gull verdt for senere karriere.

– Jeg har lært mye om ledelse, og jeg har blitt komfortabel med å snakke i forsamlinger. Dessuten har jeg fått en annen forståelse for hvordan store organisasjoner og bedrifter fungerer.  Kontaktnettverket mitt er betraktelig utvidet også, sier Kim.

Lønnet fulltidsjobb

Å være studentleder er et lønnet fulltidsverv, som betyr at du har fritak fra studiene det studieåret du er valgt. En ting er derfor sikkert: Når Kim går løs på siste året av maskiningeniør-utdanningen ved campus Kongsberg, er det med kunnskap og erfaringer som han ikke hadde tidligere.

– Det er en bratt læringskurve og det er få dager som er like. Jeg har også fått en helt annen forståelse av hvordan universitetet og systemet rundt er bygget opp, forteller Kim Hellevammen.

Avtroppende studentleder Kim Hellevammen med USN-ballonger. Foto

Du blir lyttet til

Han hadde erfaring som campusleder og fungerende studentleder da han stilte til valg i fjor.

– Som studentleder skal du lede ledergruppen til studentdemokratiet. Den består av alle campusledere og nestleder i arbeidsutvalget. Det er her mye av den daglige driften i organisasjonen foregår, og det er en glimrende arena for samarbeid på tvers av campusene. Studentleder sitter også i rektors ledergruppe og er studentenes stemme inn mot den øverste ledelsen ved USN. Dette er en utrolig viktig arena som også stiller store krav til at du er forberedt til møter, og er komfortabel med å tale studentenes sak, sier Kim.

– Hva slags person egner denne jobben seg for?

– Studentdemokratiet er «av studenter for studenter»! Derfor er det viktig at studentleder er en engasjert person, som har mye energi og snakker studentenes sak! Du må være konkret, løsningsorientert og reflektert for å kunne representere studentene på best måte, både internt på USN men også nasjonalt, mener Kim.

Kim Hellevammen i møte med statsråder i regjeringens representasjonsbolig. Foto

Møter ordførere og statsråder

Han har også brukt mye tid på samarbeid med kommunene og fylkene. USN har åtte campuser i åtte forskjellige kommuner. Fra 2020 er det to fylker å forholde seg til, Viken samt Vestfold og Telemark.

– Samarbeidet med kommunene er viktig. Studentene er avhengige av tjenester fra kommunene. Derfor jobber vi for å fremme studentenes sak og skape levende engasjerte kommuner hvor studentene trives, sier Kim engasjert.

Han har også fått muligheten til å møte deler av regjeringen. Det arrangeres årlig studentpolitisk toppmøte i Oslo, hvor statsråden inviterer til møte i regjeringens representasjonsbolig. På sist møte deltok både helseministeren og ministeren for forskning- og høyere utdanning.

– Jeg har trivdes veldig godt med å jobbe for studentene og få til forandring som kommer universitetet og studentene til gode. Hjertesaken min er at USN skal bli det beste stedet å studere og et godt sted å være ansatt. Dette er noe som jeg har jobbet for over flere år nå.

– Hvilke saker er du spesielt stolt av, eller fornøyd med?

– Det har vært veldig mange saker i løpet av min periode som leder, men skulle jeg trekke frem noen ville jeg nevne: