Profesjonell samtalepartner

Lena Pfeiler

Studenter, som alle andre, kan til tider ha det vanskelig. Det kan være mange årsaker til dette, men uansett er det viktig å ha noen å snakke med. Studentsamskipnaden har rådgivere som er der for studentene, og en av disse er Lena.


Kan du fortelle oss litt om deg selv?

Jeg heter Lena Pfeiler og er ansatt i Studentsamskipnaden som studentrådgiver på campus Ringerike (mandag til torsdag) og på campus Drammen (på fredager, fra 10. februar). Jeg er utdannet counselling psychologist/ konsulterende psykolog. Jeg er opprinnelig fra Tyskland, har studert i Australia og flyttet til Norge i 2008. Før jeg begynte ved campus Ringerike i August 2016, jobbet jeg med spiseforstyrrelser, barn og ungdom med angst og depresjon og som rådgiver på en internatskole i Australia.

Hva er og gjør egentlig en studentrådgiver?

Jeg som studentrådgiver er en slags profesjonell samtalepartner. I samtale med meg kan studentene få hjelp til å sortere tanker og følelser, reflektere rundt en vanskelig situasjon, og få hjelp til å finne løsninger.

Hva slags type ting er det som folk snakker med deg om?

Studenter som tar kontakt med meg snakker for eksempel om stress, ensomhet, søvnvansker, manglende motivasjon, nedstemthet, eksamensangst, ubehag i sosiale situasjoner, et problematisk forhold til kropp, mat og trening, engstelser og kjærlighetssorg. Noen studenter trenger bare litt hjelp med å strukturere studiehverdagen sin.

Kan du si 3-4 stikkord om tjenesten?

Lavterskel, taushetsplikt og gratis!

Hva vil du si til studenter som lurer på å besøke deg?

For meg er det viktig at du trives. På samme måte som det hjelper med mosjon hvis du er i dårlig form, hjelper det å snakke med noen hvis du har det vanskelig. Å snakke med studentrådgiveren betyr ikke at du er «mislykket», det betyr at du er flink til å ta vare på deg selv.