Kaffeslaberas med studentrådgiver

Eli

Tjohei, nå har Studentdemokratiet vært på kaffeslaberas hos studentrådgiver Eli.

Vi hadde nemlig lyst til å lære litt mer om hva en studentrådgiver egentlig gjør for noe, hvem de er, og hva man egentlig snakker med dem om. Det var rett og slett på tid å avmystifisere studentrådgiverne, så vi kontaktet Eli på Kongsberg og møtte henne for kaffeslaberas. Og Eli hadde kjempelyst til å svare på alle spørsmålene våres også.

Klokken 14.00 på ettermiddagen ble vi møtt av en hyggelig dame med et bredt smil om munnen, et glimt i øyet og en latter ikke lot seg vente på. Med kjeks i den ene hånden, kaffe i den andre og en gratisgave i lommen (som Eli deler ut når hun har, denne gangen en refleks!), så satte vi i gang.

Studentrådet: Kan du fortelle oss litt om deg selv?

Studentrådgiver Eli: Javisst, kan jeg det! Jeg heter Eli Margareth Jensrud og jeg jobber som studentrådgiver både på campus Kongsberg og campus Drammen. Jeg er utdannet vernepleier og har videreutdanning i psykisk helsearbeid, veiledning og kognitiv terapi. Før jeg begynte å jobbe her jobbet jeg mange år i offentlig helsetjeneste, blant annet som miljøterapeut ved Distriktspsykiatriske senter(DPS).

Studentrådet: Så, Eli… hva er og gjør egentlig en studentrådgiver?

Studentrådgiver Eli: Ja, vi er noen å prate med om personlige eller studierelaterte utfordringer. Om både smått og stort, om gode ting og om vanskelige ting. Vår jobb er å være en støttespiller for studenter når de opplever motgang, og når de har noe å feire. Vi er også kontaktpersoner for studenter som har behov for tilrettelegging.

Studentrådet: Og hvem er det som kommer til dere, da?

Studentrådgiver Eli: Ja, det er alle, det. Det er den kule typen med mange venner, og det er jenta som får A i nesten alle fag. Det er den sjenerte studenten som synes det er vanskelig å bli kjent, og det er studenten som bærer på en vond hemmelighet. Innimellom må vi alle må stri med kompliserte følelser, og da kan vi ofte hjelpe med å sortere tankene og finne gode løsninger.

Studentrådet: Hva slags type ting er det som folk snakker med deg om?

Studentrådgiver Eli: Ja, det er sannelig alt mulig det også. Det er de som synes det er vanskelig å holde motivasjonen oppe, og da kan vi ofte hjelpe dem med å tenke over hvordan de strukturerer hverdagen sin. Gode studietips, eksamensnerver, hvordan legge gode vaner.

I tillegg lurer noen på om de har valgt riktig studieretning. Også er det studenter som opplever konflikter eller vanskeligheter, for eksempel i vennegjengen eller i familien. Tunge tanker kan komme fra så mangt. Her forleden var det også en student som kom inn for å fotelle om noe morsomt som hadde skjedd, og da lo vi godt sammen begge to. Sikkert i 15 minutter. Her er ingen dager like.

Studentrådet: Vi har hørt om dine topp 4, hva er det?

Studentrådgiver Eli: Ja, mine topp 4 om tjenesten er: 1: Det er lav terskel for å komme hit, 2: Det er kort vente tid, 3: Vi har taushetsplikt, 4: Det er helt gratis. Også har vi te og kaffe. 

Studentrådet: Og helt til slutt, hva vil du si til studenter som lurer på å besøke deg?

Studentrådgiver Eli: Bare kom! Hvis du fortsatt lurer på om du skal ta deg en tur, så slutt å lure! Bare kom! Det kan være litt skummelt å gå til et studentrådgiver-kontor den første gangen, men det er ingenting å være nervøs for. Dessuten så er det lurt å komme og lufte tankene sine tidlig, for dersom man satser på å vente og se om ting blir bedre av seg selv, så kan fort ting bli enda vanskeligere i stedet. Og da kan det føles enda vanskeligere å komme hit også. Så slutt å lure! Bare kom!

Og hvis man ikke synes det var noe, ja, så har man heller ikke tapt noen ting.

Vi takket Eli så mye for praten og oppfordrer alle studenter gjennom hele USN til å benytte seg av denne supre tjenesten.

PS.: Vi vet ikke hvor Eli får gratisgavene sine fra, men ryktet tilsier at hun noen ganger har drops og sjokolade på lur også!

Klar for å ta en liten skravlings med Eli, eller en av de andre studentrådgiverne ved USN?

Kontaktinformasjon til alle studentrådgiverne finnes på denne siden:

https://www.ssn.no/studentradgiver/