Studenthus i Drammen

Drammen får studenthus
Drammen får studenthus

Etter mange års arbeid i studentdemokratiet og samfunnet er det endelig vedtatt i USN styret, at studentene i Drammen skal få et eget studenthus. Det er nå nedsatt en arbeidsgruppe med studenter, ansatte fra USN og ansatte fra SNN som skal ferdigstille prosjektet.

Erik André Ruud og Ban Gjelle deltar i arbeidsgruppen. Erik Andre er leder for samfunnet og har masse tanker om det nye studenthuset, det har også Ban som er campusleder i studentdemokratiet i Drammen.

Hva jobber dere med nå?

Erik: Nå jobber vi med å legge planer for hvordan Studenthuset i Drammen skal se ut og hva det bør inneholde. Det er en ganske stor kabal med kontorplasser og aktiviteter som skal på plass! Det er et veldig spennende prosjekt, og jeg håper jo fremtidige studenter blir fornøyde med resultatet.

Ban: Per dag i dag, jobber jeg, sammen med de andre medlemmene i campusstyret i Drammen, med å forbedre hverdagen for studenter ved USN, med fokus på Drammen.
 

Erik Andre

Foto: Erik Andre Rud

Hvorfor trenger studentene i Drammen studenthus?

Erik: Studentene i Drammen trenger noe eget, et sted hvor studenter selv legger opp til aktiviteter som passer seg, og et naturlig møtepunkt. Det jeg ønsker er jo at det ikke bare blir et studenthus, men at det blir en del av hverdagen for Drammens studentene. Det er mange studenter som føler seg ensomme og det er ikke lett å komme til en ny by og et nytt miljø, spesielt ikke i disse tider. Så jeg mener vi trenger et studenthus for å kunne omfavne det studentmiljøet vi har her i byen.

Ban: For å forsterke det sosiale miljøet, trenger studentene et sted å samles. I et studenthus, kan studentene arrangere og delta på aktiviteter, som kan være med på å skape samhold og inkludering på tvers av studiene. Terskelen for å arrangere noe sosialt vil bli lavere når studentene har et sted de kan arrangere ting i.

Hva skal studenthuset inneholde?

Erik: Den er vanskelig, for det er så mye man ønsker å få inn. Men jeg ønsker jo at studenthuset ikke bare blir en café og bar, men et naturlig sted for studenter, hvor blant annet linjeforenninger, oss i SiD og SDSN er samlet i et og samme bygg. Det lekes med mye tanker om aktiviteter i disse dager og det kommer opp mye morsomme forslag, så det blir spennende. 

Ban: Mitt ønsker er at det blir opp til studentene. Det kan være alt fra et biljardbord til et hyggelig lesehjørne med gode stoler. Det viktigste er at studentene får sagt hva de ønsker at studenthuset skal inneholde.
 

Ban Gjelle

Foto: Ban Gjelle

Ønsker dere bidrag og forslag?

Vi ønsker at studentene skal engasjere seg i hva de ønsker av innhold i studenthuset. For vi ønsker at huset skal bli brukt av studentene, sier Ban.

Erik: Vi ønsker så mye forslag og bidrag som overhode mulig! Jeg tenker dette er et prosjekt som går imot den klassiske «jo flere kokker, jo mere søl», for her ønsker vi masse forslag og innspill til alt fra innhold, til navn og til aktiviteter. Studentsamfunnet hadde og nylig valg av nytt styret, som skal ta over 01.03.21, og der har vi noen ledige plasser både som arrangemenansvarlig, i fadderstyret og som selveste Studenthusansvarlig. Så hvis noen kjenner at dette er et prosjekt de vil jobbe direkte inn mot, fremfor bare forslag, så er det bare å ta kontakt. Dette blir jo den morsomste og mest spennende perioden for studenter i Drammen, så blir utrolig morsomt å jobbe med!

Så har man forslag, eller vil bidra med verv i styret, så er det bare å kontakte studentsamfunnet på facebook eller meg direkte! Erik André Ruud tlf. 901 73 334.