Campus nyheter

Campus Drammen

Campusstyret i Drammen er i gang med sitt arbeid og har planer for flere prosjekter. Det har vært flere møter i campusstyret og mye har allerede skjedd. I denne artikkelen skal du bli litt bedre kjent med hva som er aktuelt og hva campusstyre har planer for dette semesteret. 

Nylig har det vært et suppleringsvalg. Suppleringsvalget oppstår på grunn av flere ledige stilling på de ulike campusstyrene og verv ved studentdemokratiet (SDSN)

Resultatene har allerede blitt publisert og campusstyre Drammen har fått et nytt medlem i styret! Vi ønsker dermed at dere blir litt kjent med studentrådsleder for fakultet humaniora, idrett- og utdanningsvitenskap (HIU).

Even studentrådsleder HIU

Studentrådsleder HIU

Litt om deg selv?

Hei! Jeg er Even, er 21 år gammel og går først året på grunnskolelærer utdanning 5.-10. trinn. Når jeg skal ta det med ro går jeg enten på tur langs elva eller spiller Animal Crossing

Et ord til leseren?

Sammen med mine medstudenter skal jeg sørge for at alle får en så bra studiehverdag som mulig

 

FEIRINGEN AV VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE!

OM VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE

 

Rundt om i verden, er det mange land som fremdeles anser psykisk helse for å være tabu. Selv konseptet om at psykisk helse er viktig å ivareta er egentlig ikke så gammel. Alle har en psykisk helse, men det var ikke før et par tiår siden da man innså hvor viktig det var å fremme bevissthet og ivareta ens psykisk helse. Denne relasjonen var med å skape verdensdagen for psykisk helse. Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1997 da World Federation for mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden.

Verdensdagen for psykisk helse handler om å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet med å fremme psykisk helse er for å gjøre det like lett å snakke om våre psykiske helse som vår fysiske, vi har alle en psykisk helse, og den må vi ivareta. Det er svært viktig at enhver enkelt av oss er bevisste på hvor viktig det er å ivareta våre psykiske hele og hvor alvorlige og vanlig psykiske lidelser egentlig er.

Noen psykiske lidelser er arvelige, menes andre psykiske problemer skyldes spesielle hendelser eller påvirkninger i hverdagen fra miljø, andre igjen kan skyldes en kombinasjon av disse. Å ikke ivareta sin psykiske helse kan gi vansker med å finne en trygg forankring i livet. verdensdagen har som mål å bevisstgjøre viktigheten av å styrke den psykiske helsen så man er bedre rustet til å møte livets utfordringer

 

2020 – spør mer

Hvert år er teamet for verdensdagen litt annerledes enn den forrige. Dette året er teamet #SPØR MER. 2020 handler om å være oppmerksom, vise interesse og spør mer. Vi har alle hatt et vanskelig år, og mange av oss sliter fremdeles. Dermed er det mer viktig enn noensinne å vise at vi er her for hverandre, og å vise interesse for hverandre.

God psykisk helse krever at vi selv tar et tak og ansvar for egen helse. Vi har alle muligheten til å gjøre samfunnet et bedre sted å leve ved å inkludere og styrke hverandre. Gjennom åpne og vennlige spørsmål, kanskje til og med modige spørsmål, kan vi utvikle en bedre forståelse av hvem vi er som mennesker. Svaret kan overraske, både positivt og negativt. Ved å spørre mer, vil flere føle seg inkludert. Og kanskje til og med oppdage om noen trenger hjelp.

Vi har alle vårt eget liv, med vår unike opplevelse. Å vise interesse om andre ved å spørre mer, kan være med å gi enhver av oss mer kunnskap av livet, av oss selv og andre. Det er en verden full av ulikhet og ukjente,  vis hensyn, være oppmerksom, vis interesse og spør mer. Du vil bli overasket over kunnskapen du kommer til å få.

 

DET ER VIKTIG Å MARKERE VERDENSDAGEN, HER ER 5 GRUNNER TIL Å GJØR DET!

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

  • At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte
  • Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer
  • Å styrke den psykiske helsen
  • Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø
  • Et rausere samfunn

DERFOR MARKERER CAMPUSSTYRET VERDENSDAGEN

Vi i campusstyret i Drammen, vet hvor viktig det er å markere verdensdagen for psykisk helse. Dermed ønsker vi å øke bevissthet og feire med våre medstudenter verdensdagen for psykisk helse den 9. oktober 2020 på campus Drammen. Dette er vårt første prosjekt for dette semesteret og vi gleder oss enormt!

 

Feiringen av verdensdagen:

Campusstyret er i samarbeid med flere aktører for å fremme verdensdagen så godt som det er mulig. Samme med SSN, studentpresten Pernille, psykolog og samtaleterapeut fra SSN, International kontor og ISU (internasjonal student union) ønsker vi å invitere dere til å besøke oss og ta en kaffe med oss.

På grunn av COVID-19, er det flere aktiviteter som bli erstattet med aktiviteter som er mer hensynsfull til smittevern, men som fremdeles er veldig koselig for feiringen!

Kanskje dere heller vil være med på vår elvelangstur? Klokken 12, går vi en hyggelig tur langs elven, der vi alle kan bli litt kjent med hverandre!

Vi har også quiz om dere er mer interessert i det! Vi trekker tre vinnere!

 

VERDENSDAGEN ER BARE BEGYNNELSEN …

Campusstyret har flere planer for fremtiden! Vi jobber stadig for å skape en bedre og hyggeligere hverdag for alle i campus Drammen!

 

Kilder:

https://verdensdagen.no/om-verdensdagen/

https://verdensdagen.no/tema-2020-spor-mer/