• Forsiden»
  • Hils på vår nye studentleder

Hils på vår nye studentleder

Victor Simonsen

Ny studentleder er på plass. Men hvem er han?


Universitetet i Sørøst-Norge (USN) sin nye studentleder er 24 år gamle Victor Simonsen. Opprinnelig kommer han fra Mjøndalen, men har flyttet ned til Horten for å studere Historie på USN.  
På fritiden er Victor glad i å spille brettspill, se filmer, bade og gå turer.  

Hva er den perfekte sommer for deg? 

  • Bading, dykking, grillmat og telttur.  

Hva har du gjort i sommer? 

  • Har vært en tur til Bergen med samboeren, også har det selvsagt blitt mye bading og dykking. Jeg har gått rundt med svømmeføtter og snorkel i hele sommer.

Victor ble valgt som studentleder fra 1.Juni og har gledet seg masse til å ta over stafettpinnen fra tidligere studentleder Karoline Lie.  

  • Det er store sko å fylle, men jeg ser frem til ett spennende og lærerikt år.  

Hva gleder du deg mest til det kommende året?  

  • Gleder meg aller mest til å jobbe med Likestillings-, inkluderings og Mangfold politisk plattform. Også gleder jeg med utrolig mye til å endelig se alle campusene til USN.  

Hva engasjerer deg aller mest? 

  • Læringsmiljø og velferd er det jeg er aller mest opptatt av, men også likestilling og inkludering.  

Hva fikk deg engasjert for studentene? 

  • Jeg har alltid vært opptatt av andre rundt meg, at de skal ha det bra. Ensomhet er vel det som har gitt meg mest motivasjon, jeg har selv følt på den og det er noe jeg ønsker å bidra til å motvirke.  

Aktiv i studentverv 

De siste tre årene har Victor vært engasjert i studentaktiviteter og studentpolitikken.  

  • Det startet med at jeg ville se film og bli kjent med andre studenter, og nå er jeg studentleder! – Sier Victor mens han ser forventningsfull ut. 

I 2018 startet Victor «USN filmklubb» hvor studenter kunne komme å se film og slappe av sammen. Da Victor var aktiv med filmklubben ble han tipset om å bli en del av det lokale fadderstyret. Dette førte til at han ble leder i fadderstyret i to år. 

Gjennom fadderstyret ble Victor kjent med Studentdemokratiet i Sørøst-Norge (SDSN). 

  • Helt ærlig så hadde jeg aldri hørt om studentdemokratiet og jeg visste ikke om det, men gjennom vervet i fadderstyret ble jeg tipset om å stille i valget som studentrådsleder. 

Siden møtet med studentdemokratiet har Victor sittet som studentrådsleder i ett år, to år i Likestillings- og inkluderingsutvalget til USN, og det siste året som Campusleder i det lokale studentdemokratiet.