• Aktuelt»
  • Hvorfor engasjere seg for Studentdemokratiet?

Hvorfor engasjere seg for Studentdemokratiet?

Still til valg fra 6. januar!
Still til valg fra 6. januar!

Studentdemokratiet har alltid hatt som formål å forsøke å utgjøre en positiv forskjell på studenters hverdag, en forskjell vi vil at du skal ta del i!   Langs veien vil du lære utallige nyttige kunnskaper, samt møte en rekke andre engasjerte og likesinnede personer.  


Ved å engasjere deg i studentdemokratiet vil du:  

  • Jobbe aktivt for bedre studiehverdag for deg selv og andre studenter rundt deg.  

  • Bli bedre kjent med studenter på tvers av fakultet på ditt campus.  

  • Danne nye bekjentskap og vennskap med studenter fra andre campus ved USN.   

  • Bli utfordret til å tenke nytt og du kommer til å oppleve mye mestring i den jobben du gjør for studenter.  

Roma var kanskje ikke bygget på en dag, men med ditt engasjement kan vi bygge et bedre studentdemokrati og ett USN for fremtiden.  

Så still til valg og bli med oss på reisen!  

 

Noen ord fra oss i Studentdemokratiet i Sørøst – Norge 

 «Jeg har alltid vært engasjert, og det er gøy føle en er del av noe større. Samtidig lærer man masse om hvordan ting virker, prosesser etcetera som jeg kanskje ikke hadde lært om jeg ikke hadde tatt vervet, og fått det perspektivet jeg har i dag. Samtidig får jeg muligheten til å arbeide med flere hyggelige personer. Er jo hva en selv gjør det til» André Fritzøe, Nestleder Vestfold. 

«Jeg har alltid likt utfordringer, så det å få muligheten til å være med å løse problemer som står oss studenter nært har vært kjempe givende! I tillegg har jeg blitt kjent med mange spennende mennesker på veien som jeg ellers ikke hadde fått muligheten til å bli kjent med på den måten» Sandra Benedicte Taftø Stoltz, Nestleder Kongsberg.

«Jeg ville bli Læringsmiljøansvarlig fordi jeg ønsket å kunne gjøre en forskjell, å kunne hjelpe mine medstudenter til å få et bedre læringsmiljø og kunne skape samhold. I tillegg ville jeg bli hørt å få en større stemme, som man får når man sitter i campus styret»  Rikke Sofie Reine, Læringsmiljøansvarlig Vestfold.

«Dette vervet har lært meg hvordan studentenes stemme reelt kommer frem og til syne i en travel studiehverdag og hvordan studentdemokratiet jobber for å forbedre studentenes hverdag. Mest givende i dette vervet for meg har vært å bli kjent med studenter på tvers av fakulteter og å jobbe i et team med felles verdier og visjon.» Estere Zenta Sedogubova, Nestleder Drammen.

«Ved en ren tilfeldighet ble jeg en del av studentdemokratiet for 3 år siden, og har blitt her siden. Jeg synes det er spennende å kunne være en del av studentstemmen, arbeide for studielivskvalitet ved universitetet, ved studentsamskipnaden og i vertskommunen – det er utrolig mye å lære! Jeg blir godt kjent med mine medstudenter og samarbeidspartnere, og det kjennes godt å kunne lytte, bistå og fremme saker som studentene brenner for. Jeg vil anbefale alle å stille til valg – jeg angrer ikke et sekund!» Tina T. Holtsdalen Nestleder Notodden. 

 

Dersom du vurderer å stille til valg, men fortsatt er litt usikker må du gjerne ta kontakt med en av oss for mer informasjon og svar på spørsmål.  
Vi vil med dette også invitere dere alle til møte 20. januar kl. 14.30, her vil representanter fra SDSN svare på spørsmål – vel møtt, og lykke til!  

Topic: SDSN svarer på dine spørsmål
Time: Jan 20, 2021 02:30 PM Oslo

Join Zoom Meeting https://us04web.zoom.us/j/74492178509?pwd=djJ0RW5vMVlFMy9MZUdqUGM2R0JRQT09

Meeting ID: 744 9217 8509
Passcode: a5TQqh

Om Studentvalget 2021:

Les vervbeskrivelser til samtlige valg

Still til valg: Fyll ut kandidatskjema


Husk at ditt kandidatskjema blir offentligjort!
(Ikke studentnummer og telefonnummer)

Alle studenter med aktiv og gyldig studierett har stemmerett i studentvalget. Studenter med stemmerett kan også stille til valg.

Nominasjonsperioden er tiden du kan stille til valg i SDSN.
I 2021 er dette 6. januar – 3. februar.

Stemmeperioden er tiden valget er åpent og du kan avgi din stemme.
I 2021 er dette 10. februar – 24. februar.

Resultatet av urnevalget vil bli offentligjort senest 1. mars.


Valg i semestermøte finner sted 19 - 21. mars.

Merk at endringer kan forekomme.

Forkortelser:

AU= Arbeidsutvalget

KK= Kontrollkomiteen

VK= Valgkomiteen

SDSN= Studentdemokratiet i Sørøst-Norge

SSN= Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge

USN= Universitetet i Sørøst-Norge

Lykke til! Du er tøff!

 

SDSN verv