• Aktuelt
  • Hvordan kan du påvirke studiehverdagen ved USN?

Hvordan kan du påvirke studiehverdagen ved USN?

Plakat jpeg

Er du student ved USN? Ønsker du å stille til valg? Her er all informasjon du trenger for å vite hva du kan stille til og hva som kreves av deg.

Studentdemokratiet i Sørøst-Norge, forkortet SDSN, er interesse-organisasjonen for alle studentene ved USN. SDSN består av tillitsvalgte fra alle USN sine campuser og studieprogram. SDSN representerer altså dere, og dere som studenter ved USN er en del av studentdemokratiet!

Vi jobber også opp mot studentsamskipnaden, og påvirker hvordan semesteravgiften blir brukt og tilbudet de har til oss som studenter. Det er flere måter du kan bli med på å påvirke din studiehverdag!

 

Ønsker du å være tillitsvalgt på din campus? Still til campusstyret!

Campusstyret består av en campusleder, en nestleder, og inntil to fakultetstillitsvalgte for hvert fakultet. Som medlem av campusstyret begynner du ditt verv i mai, og vervet varer ut april neste år.

Campusstyret har ansvar for å ta opp saker som gjelder sin campus. Campusstyret samarbeider med USN og SSN.

 

Som campusleder har du det overordnede ansvaret for studentsakene på din campus. Du er også en del av Ledergruppa, hvor campuslederne fra alle USNs campus møtes.

Her kan du lese stillingsinstrukser for campusleder

 

Som nestleder i campusstyret jobber du for et bedre studiemiljø sammen med alle de andre studentorganisasjonene og lineforeningene på din campus. Du er også campusleders stedfortreder.

Her kan du lese stillingsinstrukser for nestleder i campusstyret

 

Som fakultetstillitsvalgt er du den øverste tillitsvalgte på ditt fakultet på din campus. Fakultetstillitsvalgt er bindeleddet mellom campusstyret og kulltillitsvalgte, og jobber tett med fakultetsledelsen for å forbedre studiemiljøet på din campus.

Her kan du lese stillingsinstrukser for fakultetstillitsvalgt

 

Ønsker du å ta engasjementet ditt videre? Still til arbeidsutvalget!

Arbeidsutvalget består av en studentleder, nestleder og en fag- og læringsmiljøansvarlig. Dette er tre studenter som representerer alle studentene ved USN, og som har permisjon fra sine studier for å drive med studentpolitikk på fulltid. Dette er en flott måte å få både arbeidserfaring og et godt nettverk, og du får en unik mulighet til å jobbe med politisk påvirkning både lokalt, regionalt og nasjonalt.

 

Som studentleder er du studentenes øverste tillitsvalgt, og du er SDSNs ansikt utad. Studentleder har ukentlige møter med rektors ledergruppe, som gir mulighet for å hele tiden sette studentenes behov på dagsorden. Studentleder har det øverste ansvaret for å fremme SDSNs politikk.

Her kan du lese stillingsinstrukser for studentleder

 

Som nestleder er du studentleders stedfortreder, og har det overordnede organisatoriske ansvaret for SDSN. Nestleder har ansvar for rekruttering og kommunikasjon, og har overordnet fagansvar for bærekraft, internasjonalisering og mangfold.

Her kan du lese stillingsinstrukser for nestleder i Arbeidsutvalget

 

Som fag- og læringsmiljøansvarlig jobber du tett med SDSNs politikk. Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig har overordnet fagansvar for områdene fag, utdanning, læringsmiljø, velferd og forskning. Fag- og læringsmiljøansvarlig sitter fast i USNs læringsmiljøutvalg (LMU), og i studieåret 2025-2026 er det fag- og læringsmiljøansvarlig som skal lede LMU på vegne av studentene!

Her kan du lese stillingsinstrukser for fag- og læringsmiljøansvarlig i Arbeidsutvalget

 

Studentdemokratiet har også ledige verv i valgkomiteen og kontrollkomiteen.

Som medlem av valgkomiteen har du ansvar for å intervjue og innstille på kandidater til arbeidsutvalget i SDSN og til SSN-styret. Her finner du instrukser til valgkomiteen.

Som medlem av kontrollkomiteen har du ansvar for å følge opp arbeidet til SDSN for å passe på at SDSN forholder seg til sine styringsdokumenter. Her finner du instrukser for kontrollkomiteen.

 

Er du interessert i å påvirke studentsamskipnaden? Da kan du stille til SSN-styret!

Styret er studentsamskipnaden i Sørøst-Norges øverste styringsorgan, og har ansvar for økonomiske og strategiske beslutninger for SSN. Som medlem av SSN-styret har du ansvar for å forberede seg godt og ta gode avgjørelser til det beste for studentene. Du kan også stille til styreleder, hvor du vil få en enda bedre kjennskap til arbeidet til SSN, og vil få det overordnede ansvaret for SSN-styret. Det er ofte en student som er leder av SSN-styret. I år skal det velges 3 studentrepresentanter, 1 mann og 2 kvinner.

 

Vil du direkte påvirke USN? Still til USN-styret!

USN-styret er universitetets øverste styringsorgan, og har ansvar for alle faglige, økonomiske og strategiske beslutninger. Styret har totalt 11 medlemmer, hvor to av disse studenter: en mannlig og en kvinnelig representant. Som studentrepresentant i USN-styret er du med på å ta viktige avgjørelser som har noe å si for fremtidens studenter ved USN.

 

Ønsker du å kunne direkte påvirke ditt fakultet? Still til ditt fakultetsstyre!

Fakultetsstyret er det enkelte fakultetets øverste styringsorgan, og har ansvar for utvikling og kvalitetssikring på fakultet. Fakultetsstyrene består av dekan, fem ansattrepresentanter, to studentrepresentanter og tre eksterne styremedlemmer.

 

Er du interessert i å ha en påvirkning på USN? Da kan du stille til USNs råd og utvalg! Det er mange råd, utvalg og styrer å velge mellom, og alle gir deg god erfaring og muligheten til å påvirke studentenes hverdag ved USN.

  • Nemnd for studentsaker ved USN, tidligere klagenemnd, er klageinstans for samtlige enkeltvedtak vedrørende studenter, samt saker som gjelder fusk. Nemnden består av en leder (ekstern jurist), to ansattrepresentanter og to studentrepresentanter.
  • Skikkethetsnemnda gjør vurderinger i saker om studenters egnethet til å arbeide nært med mennesker i sårbare situasjoner, også kalt skikkethetsvurdering. Nemnden skal ha to studentrepresentanter, én fra HS-fakultetet og én fra HIU-fakultetet.
  • Valgstyret har ansvar for at den tekniske gjennomføringen av valgene skjer på en betryggende måte og utarbeider skriftlige prosedyrer for gjennomføringen.
  • Likestillings- og inkluderingsutvalget (LIU) skal fremme mangfold og likestilling ved USN. Både ansatte og studenter er representert i utvalget.
  • Utvalg for utdanningskvalitet (UFU) jobber med utdanningskvalitet på USN og gir råd til ledelsen og styret i saker om som handler om studieprogrammene på USN. Det sitter fire studenter i UFU, en student fra hvert fakultet.
  • Tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger (TUF) har ansvar for saker som gjelder ansettelsesforholdet til forskere og undervisere.

Her kan du finner mer informasjon om de vervene.

 

Nominasjonsperioden hvor du kan stille til valg åpner 9. januar og stenger 17. februar.

Du kan stille til valg vet å fylle ut skjema her