• Aktuelt»
  • Harald blir ny studentleder

Harald blir ny studentleder

Nora Rymoen Houidi, Harald Sebastian Bolstad Evensen og Mia Elise Raaen FOTO
Nora Rymoen Houidi, Harald Sebastian Bolstad Evensen og Mia Elise Raaen

Semestermøtet har valgt nytt arbeidsutvalg for neste studieår. Harald får med seg Nora som politisk nestleder og Mia som organisatorisk nestleder.

Harald Bolstad Evensen er 21 år og kommer fra Nordens Paris - også kjent som Tromsø. For tiden studerer han IT og informasjonssystemer ved campus Vestfold. På fritiden spiller Harald håndball for breddehåndballens stolthet Falk 3 i Horten. Lagkameratene på banen legger lista høyt; de omtaler Harald som en mulig statsministerkandidat for fremtiden - intet mindre.

I dag er Harald studentrådsleder for USN Handelshøgskolen i Vestfold og har med det kun vært en del av Studentdemokratiet dette studieåret. Tidligere var han tillitsvalgt for kullet sitt i to år, og har med det fått god innsikt i det som rører seg blant grasrota av studenter.

Harald ønsker som ny studentleder å være med og løfte opp Studentdemokratiet i Sørøst-Norge. Alarmklokkene burde allerede ha ringt når organisasjonen opplevde en ny bunnrekord i valgdeltakelse ved vårens urnevalg. Harald sier han kommer til å bruke  tiden på å se organisasjonen som helhet og videreføre det vi er gode på, og sporenstreks forbedre de områdene vi har et enormt utviklingspotensial på.

Med sine 18 000 studenter er Universitetet i Sørøst-Norge (USN) landets femte største universitet. Studentdemokratiet må derfor ta vesentlig mer plass, mener Harald. Det er ikke til å stikke under en stol at et godt samarbeid med USN og Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) er viktig, men vi er pliktig til å tørre å utfordre universitetet og samskipnaden på saker som er viktige for våre studenter. Vi er nødt til å slutte å være tilbakelent og heller stå mer på tær og strekke oss, sier Harald.

Ny studentleder brenner mest for er at alle skal ha en lik rett til utdanning, og at man ikke skal forskjellsbehandles. Det må også jobbes mer med er bærekraft. Per dags dato mener jeg at ingen i UH-sektoren er genuint opptatt av bærekraft, men heller god på rapportering og sertifisering, sier Harald. Her mener han det er en gyllen mulighet for USN til å bli først og best.
 

Harald er ikke redd for å brette opp ermene og få ting gjort. Det kommer godt med som studentleder. Samtidig kaller han en spade for en spade. Han lover at studentene nå har fått en studentleder som ikke er redd for å ta plass og bruke stemmen. Sammen med alle tillitsvalgte skal jeg bidra til å påvirke USN og SSN sine retninger fremover, til det beste for alle studenter, sier Harald.

Med seg i arbeidsutvalget får Harald politisk nestleder Nora Rymoen Houidi og organisattorisk nestleder Mia Elise Raaen - begge studenter ved campus Drammen.

Nytt arbeidsutvalg trer inn i sine verv 1. juni 2022.

 

Ny studentleder:

Harald Sebastian Bolstad Evensen

Ny politisk nestleder: 

Nora Rymoen Houidi

Ny organisatorisk nestleder:

Mia Elise Raaen